13 augustus 2019

WijZijn Traverse Groep gecertificeerd voor Sterk Sociaal Werk

Op 18 en 20 juni verwelkomde WijZijn Traverse Groep mensen van het Keurmerkinstituut, een onafhankelijke organisatie gericht op de verbetering van de kwaliteit en veiligheid van producten diensten en organisaties. Met zogeheten auditgesprekken onderzocht het instituut het vakmanschap van de sociaal werkers, het effect van de dienstverlening voor burgers en de inrichting van organisatie en het bestuur. Met andere woorden: doet de welzijnsorganisatie het goede en doen ze het goede goed? De bevindingen van het Keurmerkinstituut waren dusdanig positief dat besloten is de organisatie te certificeren met het Kwaliteitslabel Sociaal Werk.

Pluim voor medewerkers

De medewerkers kregen van de auditoren een dikke pluim: “Deze vakbekwame mensen weten waar kansen en risico’s liggen. Zowel op individueel (de cliënt) als op organisatiegebied. We merkten veel openheid in de gevoerde gesprekken, men ging mogelijke minpunten niet uit de weg. De wens tot leren en verbeteren is groot bij WijZijn Traverse Groep. Kortom, de lerende organisatie is goed te zien.”

Kwaliteitslabel

Het Kwaliteitslabel Sociaal Werk is ontwikkeld door Sociaal Werk Nederland in nauwe samenwerking met leden, vanuit gedeelde waarden en vanuit de ambitie om optimaal te presteren. Met het voeren van dit Kwaliteitslabel laat WijZijn Traverse Groep haar opdrachtgevers, ketenpartners en klanten zien dat de kwaliteit van de dienst­verlening prima in orde is. Met de aanbevelingen van het Keurmerkinstituut gaat men verder aan de slag.

Sterk Sociaal Werk