Nieuws

WestWest tekent FIT! akkoord om Roosendalers fit te maken

donderdag 9 juli 2020

WestWest is een van de ruim 30 deelnemers aan het Roosendaalse FIT! akkoord. WestWest-voorzitter Bianka Mennema tekende daartoe een van de puzzelstukken die - in elkaar geschoven - het FIT! akkoord vormden. Daarmee maakt ook WestWest zich sterk voor een fit Roosendaal.

Gezondheid. Mij een Zorg!?

maandag 6 juli 2020

Gezondheid is een groot goed. Hoe kunnen we bijdragen aan het bevorderen van gezondheid, niet alleen als iemand al ziek is maar juist ook daarvoor? Goede samenwerking in de regio en (technologische) innovaties kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan preventie. Daarover gaat het event ‘Gezondheid. Mij een zorg!?’ op donderdag 15 oktober. Geïnteresseerd? Blok deze middag en avond dan alvast in je agenda.

Jaarverslag 2019 online

donderdag 4 juni 2020

Ook in 2019 zijn weer mooie samenwerkingsresultaten in de regio bereikt! Ben je nieuwsgierig? Lees verder...

Transitiemonitor opgeleverd!

dinsdag 19 mei 2020

Op 30 maart jl. is de transitiemonitor opgeleverd. De transitiemonitor betreft een experiment om in samenwerking met Q-Consult en 3 andere regio’s. Het doel was om een digitale tool te ontwikkelen die inzicht geeft in de generieke (lange termijn en hoog-over) ontwikkeling van de zorgconsumptie en gezondheidsstatus van de populatie in de regio (Fase 1).

Aftrap Longformularium

woensdag 1 januari 2020

Wist u dat 70 tot 80% van de longpatiënten in Nederland hun longmedicijnen niet goed gebruiken? Daarnaast is het aanbod aan devices zo divers dat zorgverleners vaak door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Zo zijn er meer dan 135 opties (!) voor patiënten met astma en COPD. Er is dan ook behoefte aan duidelijkheid en betere kwaliteit van longzorg.