9 juli 2020

WestWest tekent FIT! akkoord om Roosendalers fit te maken

WestWest is een van de ruim 30 deelnemers aan het Roosendaalse FIT! akkoord. WestWest voorzitter Bianka Mennema tekende daartoe een van de puzzelstukken die - in elkaar geschoven - het FIT! akkoord vormden. Daarmee maakt ook WestWest zich sterk voor een fit Roosendaal.

 Een van de projecten van het samenwerkingsverband is gericht op preventie en leefstijl. De deelnemers hebben de handen ineen geslagen om overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik aan te pakken met als doel het verbeteren van de algehele gezondheid in de regio. Het event 'Gezondheid? Mij een zorg!' , dat op 15 oktober 2020 gehouden wordt ter ere van het vijfjarig bestaan van WestWest, geeft tips hoe professionals o.a. door samenwerking en innovaties een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan preventie.

Het ondertekenen van het FIT! akkoord past mooi in de ambities van WestWest. Bianka Mennema: "Wij gaan de professionals met elkaar verbinden om Roosendaal fit te houden. Dat doen we o.a. door onze kennis te delen op het gebied van preventie en gezonde leefgewoontes."

Maak Roosendaal Fit!
Het FIT! akkoord is een initiatief van de gemeente Roosendaal en moet bijdragen aan fitte Roosendalers. Zowel op het gebied van bewegen en sporten, maar ook door gezonde voeding en bijvoorbeeld het onderhouden van voldoende sociale contacten. Lees via deze link het akkoord.

Begin van een brede beweging
Het ondertekenen van het FIT! akkoord is geen eind resultaat, maar juist het begin van een langer traject. Vanaf de ondertekening gaan de ruim 30 deelnemende organisaties - en dat aantal groeit gestaag - gezamenlijk werken aan concrete FIT!-acties. En dat kan heel breed. Te denken valt aan een gezonde schoolkantine, sport- en beweegfaciliteiten in de openbare ruimte, voedingsadvies, wandel- en fietsapps, beweegcoaches in verzorgingstehuizen en ondersteuning bij activiteiten voor mensen met een krappe beurs.

Het vervolg
Een van  de acties die in dit kader worden uitgewerkt is de eerste Roosendaalse FIT! WEEK van 18 t/m 27 september met als hoogtepunt het FIT!FEEST op donderdag 24 september. Maar er volgt ongetwijfeld meer!

Filmpje: doe mee en maak Roosendaal fit!
Bij het ondertekenen van het FIT! akkoord is een filmpje opgenomen waarin de deelnemers een quote hebben uitgesproken. Leuk om te zien wie zich  samen sterk maken voor een fit Roosendaal!

Puzzelstuk FIT!akkoord